Dalbro

Chassi Guiden

Coilover | coils | sänkningssats | sänksats | fjädersänksats | väghållning |chassi |
väghållningssats| luftfjädring | cup kit


Begreppen och namnen är olika men funktionen är att få till ett bättre och roligare chassi. Här ska vi försöka det lättare för dig. Alla vet att en standardbil med standardchassi är en kompromiss för att tillfredsställa en bred kundkrets. Livslängden på ett standard chassi beror helt hur man använder sin bil men i regel bör ett original chassi klara minst 10000 mil.

Om vi börjar med sänkningssats som är exakt vad det gör precis det den heter, bilen blir lägre och kommer närmare vägbanan. En viktig detalj att tänka på som många glömmer av är att man bör se över bilens övriga komponenter som stötdämpare, topplagringar och andra chassidetaljer runt om. Här är det många som missar och bara köper sänkningssats för att senare behöva investera i nya stötdämpare & topplagringar då man missade detta när man sänkte bilen. En faktor bra att tänka på är att många bilar från fabrik levereras med sportchassi vilket gör att sänkningsnivån som våra leverantörer uppger måste reduceras med motsvarande. Lika väl det finns sänkningssats finns det också höjningssats som istället höjer bilen som också finns från H&R i vårt sortiment. En annan faktor att nämna om man tar 10  likadana bilar som är helt original och väljer att sänka dessa med exakt samma sänkningssats kan resultatet skilja något på grund av utrustningsnivå, originalchassi och eller ålder & miltal på bilen.

En tumregler vi rekommenderar är om bilen gått 10000-15000 mil och fortfarande har kvar original stötdämpare bör man investera i nya stötdämpare. Bilmodecenter säljer H&R sänkningssatser. Det som gör H&R unikt mot många andra, är att H&R i möjligaste mån anpassar sänkningsnivån och fjädervärden för att fungera optimalt tillsammans med bilens originalstötdämpare. Kvaliteten på H&R produkter kan kontrolleras och hanteras till 100% , detta är möjligt då H&R producerar alla  produkter in house i Tyskland där tyska ingenjörer gör detta möjligt.

Även om H&R sänkningssatser är anpassade till bilens originalstötdämpare, går det inte att komma ifrån att en sportstötdämpare så som Koni eller Bilstein ger än bättre komfort och vägkänsla. Hos Bilmodecenter får Du råd och hjälp och tips när Du skall uppgradera Ditt chassi.

När man har monterat en sänkningssats ska man alltid utföra en hjulinställning efteråt. Missar man det kan det finnas risk att Du måste köpa nya däck då dessa kan att slitas ut i förtid.

Klicka på länken så hamnar du direkt i vår kategori med sänkningsfjädrar, använd gärna vår smidiga filtrering för att hitta rätt sänkningssats         KLICKA HÄR


Stötdämpare finns i flertalet olika modeller och funktioner, här gäller det att veta begreppen vad bilen ska användas till då en stötdämpare  är en låst funktion och ej ställbar.
Det finns ställbara stötdämpare men där kan man bara justera hårdheten från mjuk till hårt och i vissa fall kan detta räcka till en gatbil. 
Bilmodecenter har länge levererat stötdämpare från Bilstein & Koni  av olika modeller. Är du osäker på vad du behöver så hjälper vi dig. 

Klicka på länken så hamnar du direkt i vår kategori som innehåller stötdämpare      KLICKA HÄR


Coilovers som ofta kallas för coils som är ställbara varianter av stötdämpare & fjädrar och även här finns det ett stort urval modeller, varianter och funktioner.
Det enklaste ställbara alternativet är med funktion av ställbar höjd,  där börjar många. Även här finns stort utbud av kvalitet & funktion.
Många hittar kanske billiga coilovers men flertalet varumärken till extremt låga priser fungerar oftast mycket sämre än ett slitet standardchassi.
Man får precis vad man betalar för, billiga coilovers är tyvärr endast billiga men oftast allt annat än bra.
Ett chassi skall leva länge med Din bil och inte rosta sönder, därför är det viktigt att stötdämparna tål vårt klimat salt och fukt. Vi som bor i Sverige och vill bruka bilen året runt vill givetvis kunna använda bilen utan att riskera problem med rost och oxidation.

Skillnaden mellan billiga coilovers och märkes coilovers från ex H&R Bilstein KW eller andra kända fabrikat är betydligt större än vad många kan tro. Valet av komponenter material och konstruktion  påverkar resultatet.  Även här får man se över vad man ska använda bilen till.
Ska du bruka bilen för gata, banträff, bygga en racing, rally eller driftingbil så finns det givetvis olika funktioner där vi på Bilmodecenter kan vägleda er till rätt produkt. 

Alla coilovers som Bilmodecenter säljer tillverkas i Tyskland, producerade av företag som förutom chassi för gatbruk även levererar till motorsporten med stor framgång.
H&R , Bilstein, KW arbetar tätt ihop med tyska biltillverkare som Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen och Porsche som även utvecklar produkterna tillsammans.

Genom att klicka på länken hamnar du direkt i vår kategori med coilovers, använd gärna vår smidiga filtering.   KLICKA HÄR 

Nyligen lanserade Porsche nya generationen av modell 911 992 och ganska fort kunde man hitta eftermarknadsprodukter till försäljning.


Luftfjädring fungerar på samma sätt som en coilovers men istället för mekaniskt justering så använder man luft för att höja eller sänka bilen.
Hos Bilmodecenter har vi Bilstein luftfjädring och idag är luftfjädring mycket populärt till show & utställningsbilar som vill ha en riktigt låg bil. 


Oavsett om du behöver vägledning, rådgivning kring chassi som ovan kan du alltid få hjälp av oss. Bilmodecenter har funnits sedan 1979 med samma ägare och personal.
Genom att vi kan eftermarknad rakt ut i fingerspetsarna kan vi alltid vara hjälpsamma så du får ett chassi som fyller dina funktioner där du behöver rätt produkt.

Vår kundtjänst finns på tel: 031-40 55 56 e-post: info@bilmodecenter.se eller kom förbi vårt showroom i Göteborg. 

H&R | Bilstein | Koni | KW | AP by KW